Pinot Gris Hähnenberg vin D`Alsace

€ 11,50 € 9,00 (inclusief 21% BTW)
Voorraad 16 stuks
Aantal

De druiven voor deze wijn worden geplukt op de hellingen van de Hähnenberg.
De wijngaard Hähnenberg maakt deel uit van de ‘Lieu-Dit’ Weingarten en staat op de nominatie tot opwaardering naar een Grand Cru Status. Het is een verrassende druif met een typische aromatische complexiteit. Pinot Gris ontwikkelt vaak typisch rokerige tonen: aroma’s van kreupelhout, verbrande druiventwijgen, mos, champignons, zuidvruchten, abrikoos, honing, kruidkoek. Aangezien hij van nature vrij discreet is, is Pinot Gris gebaat bij karafferen om zijn complexiteit volledig tot zijn recht te laten komen.

Deze edele wijn uit de Elzas is vol en heeft een mooie rondheid die soms overgaat in een licht zoete weelderigheid, maar wordt ondersteund door een mooie frisheid.

Het is ook een goede biologische wijn die lang bewaard kan worden (circa 8 tot 10 jaar).
Past goed bij een buffet, vis en zeevruchten en schaal- en schelpdieren, maar ook bij wild, al dan niet gemarineerd, kalf, varken, gevogelte, gebraden vlees, niertjes, risotto, champignons. Het is een makkelijk toepasbare wijn die ook past bij gerechten waar men normaliter rode wijn bij drinkt.

Domaine Bernhard & Reibel

Domaine Bernhard & Reibel is ontstaan uit de passie voor wijn en wijnbouw door Cécile Reibel en haar man Robert Bernhard.

Beide families maakten al meerdere generaties wijn.

Het terroir is momenteel 19 hectare, waarop jaarlijks meer dan 120.000 flessen wijn worden geproduceerd.

Het domaine wordt geleid door Madame Cécile Bernhard en haar zoon Pierre.

Op verschillende hellingen hebben zij meerdere soorten druivenrassen staan. Doordat ze op het hoogste niveau werken is er gekozen voor de Biodynamische teelt.

Al deze wijngaarden worden dus biodynamisch bewerkt waardoor er prachtige bio wijnen ontstaan op het hoogste niveau. Dit resulteert in wijnen met karakter en rijkdom.

Domaine Bernhard & Reibel
20 Rue de Lorraine
67730 Chatenois
www.domaine-bernhard-reibel.fr

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.